СУЧАСНИЙ ЕКОЛІНГВІСТИЧНИЙ ДИСКУРС: МОДЕЛІ АДРЕСАНТНО-АДРЕСАТНИХ ВІДНОСИН - Yakibchuk, M. V. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2020)
У статті з’ясовано поняття «еколінгвістика»; проаналізовано напрямки дискурсивного аналізу текстів з позицій еколінгвістичних досліджень, зокрема розглянуто моделі адресантно-адресатних відносин комунікативного спрямування. Доведено, що реалізація цих відносин здійснюється за допомогою авторської самореалізації, використання риторичних речень, питань-стимулів, особових займенників, маркованих висловлювань.