ПОПУЛЯРИЗАТОР УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ В ПОЛЬЩІ - Лесюк, М. П. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2019)
Я. Грицков’ян – український учений, який народився і все своє життя прожив у Польщі, причому зазнав чимало принижень як українець, родина якого була насильницьки переселена польською комуністичною владою під час акції «Вісла» на так звані Повернені землі на півночі Польщі.