КОЛЬОРОВА ФЕЄРІЯ ТАРАСА ГРИГОРУКА - Шмагало, Ростислав (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2019)
Здавалося б, професійні митці ХХ століття сповна вичерпали ресурс натхнення від народного мистецтва і епосу, створивши на цій основі багатющу візію модерністичних і постмодерністських течій. До арсеналу творчих інтерпретацій увійшли писанкарство, малярство на склі, вишивка, різьба по дереву, образи народної міфології, пісень та казок. Утім, житєдальна скарбниця продовжує надихати. Творчість Тараса Григорука є саме таким прикладом послідовного творення в руслі етносимволізму і фольклоризму новітнього живопису. Його творчість умовно можна поділити на три періоди: час навчання і професійного становлення в Україні; «французький» період та нинішній етап буття у міжкультурному просторі різних країн.