SECOND CHAIRMAN OF PICKED UP THREAD SCIENTIFIC SOCIETY THE NAME OF SHEVCHENKO (TO 75-ANNIVERSARY FROM THE DAY OF BIRTH OF OLEG KUPCHINSKY) - Gyrych, I. B. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2021)
В історії суб’єктивний чинник для особистості часто стає визначальним. Звичайно, на життєвому небокраї будь-якої визначної постаті він ніби зумовлюється об’єктивними зацікавленнями та потребами. І все ж, якби не вроджені здібності та наставлення, самовіддана праця, виняткова одержимість особи, чимало наукових, а тим більше науково-організаційних проблем у науці й суспільно-громадській роботі залишилися б не розв’язаними. Саме у цей життєвий контекст вписується Олег Купчинський.