ТАРАС ШЕВЧЕНКО: ПОГЛЯД З ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТТЯ - Іванів, Степан (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2020)
Є у світовій національно-духовній аурі імена, які назавжди збережуться в пам’яті багатьох поколінь – своїм існуванням, своєю життєвою долею, своєю творчістю і подвижницькою місією впродовж тривалого розвитку людства. До таких непроминущих особистостей належить, безумовно, Тарас Шевченко, 200-ліття з дня народження якого врочисто відзначається не лише українцями, а й багатьма народами землі. Така стійка й відчутна тривалість духовно-культурного життя, окресленого вічністю Кобзаря, щораз імпульсується кожною новою добою, кожною новою верствою українців, настійливо відшукуючи національного та морального опертя й натхнення, свого місця у життєвому вирі, свого обов’язку перед рідним народом і рідною вітцівщиною.