DOES GLOBAL RISE IN A TEMPERATURE THREATEN US? - Адаменко, О. М. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Pulse, 2019)
Глобальні кліматичні зміни на Землі відбуваються періодично, під впливом природних космічних і внутріземних причин. За останні десятиріччя в цей процес втрутились антропогенні чинники – збільшення викидів в атмосферу парникових газів, руйнування озонового шару, забруднення ландшафтів та ін. Пропонується максимально зберегти ту кліматичну синусоїду, яка склалась в природі, а тому техногенний вплив необхідно контролювати в масштабах всієї планети.