THE WARING-GIRARD FORMULAS FOR SYMMETRIC AND SUPERSYMMETRIC POLYNOMIALS AND THEIR APPLICATION - Handera-Kalynovska, O. V.; Martsinkiv, M. V. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY. Number, 2025)
У статті досліджується застосування формул Варінга-Жирара до симетричних та суперсиметричних поліномів у контексті банахових просторів. Окреслено ключові алгебраїчні базиси симетричних функцій, включаючи степеневі, елементарні та повні симетричні поліноми. Розглянуто комбінаторні тотожності та розширення класичних формул для нескінченновимірних структур. Запропоновано аналог формули Варінга для суперсиметричних поліномів, що спирається на ізоморфізми між відповідними алгебрами. Дослідження має потенційне застосування в теорії інваріантів, комбінаториці та математичній фізиці. <!--a=1-->