«…ШОК СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ ЩЕ МУСИТЬ ПЕРЕЖИТИ» - Монолатій, І. С. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Idea, 2019)
(роздуми над українським виданням праці Норберта Еліаса «Про німців» – переможця конкурсу «100 німецьких книг – 100 buch.in.ua»)