ПОСТУЛАТИ МАРКСИЗМУ ТА ПРАКТИКА КОНЦТАБОРУ - Матізен, В. Е. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Idea, 2019)
Я буду казати про своє особисте ставлення до марксизму. Я за освітою математик. Коли я почав вивчати марксизм (підк. ред. – В. Л.) в університеті (це було дуже давно), то зіштовхнувся з такою ситуацією – я нічого не розумів, мені видалося це за чистісіньку маячню. Я почав дещо розуміти тоді коли усвідомив: те, що мені пропонують, не слід брати за істину, що я можу розглядати марксизм як певну систему аксіом і вибудовувати на підставі запропонованого ним логіки певного роду послідовність висновків.