ДІЙСНИЙ ЧЛЕН НТШ ВОЛОДИМИР КОСИК (1924–2017) - Монолатій, І. С. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Idea, 2019)
На життєвих дорогах і стежках кожного з нас, нині сущих, час від часу зустрічаємо унікальних особистостей, життя і науковий чин яких чітко і однозначно свідчать про блискучий розум та ерудицію, інтелігентність, а водночас скромність. Від нас самих залежить, чи наслідуватимемо ми таких людей у своєму, звичайному житті, чи ж будемо шукати якихось авторитетів з сумнівною репутацією людини і вченого.